Lenen met onderpand

Lenen met onderpand

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Lenen met onderpand

Er zijn tal van manieren om te lenen met een onderpand, zo kun je je levensverzekering of effecten belenen. De bekendste vorm hierin is een hypotheek, bij een hypotheek geld het huis als het onderpand. Deze leningen zijn reeds besproken, hier bespreken we het lenen met onderpand het onderpand is hier een persoonlijke bezitting zoals goud, zilver of diamanten. Z'n lening met onderpand kun je doen bij een bank van lening, ook wel een pandjesbaas of de Lommerd genoemd.

Hoe gaat dit in zijn werk? Bij het in onderpand geven van je goederen beoordeeld een taxateur de waarde van het goed en geeft een bedrag aan welke je kan lenen. Als je akkoord gaat met het bedrag ontvang je een bewijs van belening en het geld in handen.

Meestal is de looptijd van een belening een maand of 3, maar dit is te verlengen. Als de looptijd verstreken is dan kun je tegen inlevering van het beleen bewijs, geldige legitimatie en betaling van het geleende bedrag je goed weer ophalen. Als je het beleen termijn niet verleng en je haalt het beleende goed niet op dan wordt dit goed opgenomen in een veiling.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map