Lenen voor studenten

Lenen voor studenten

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Lenen voor studenten

Als student is het lastig om aan een lening te komen, je hebt immers geen vast inkomen om in te staan voor aflossingen, laat staan een eigen huis dat je als onderpand kunt gebruiken. Tóch heb je als student soms extra geld nodig om studiematerialen, een nieuwe pc, of een nieuwe koelkast te kopen.

In de meeste gevallen zul je bij een bank geen lening kunnen krijgen, wél kun je een studiefinanciering, of studielening, aanvragen en zo je studie betalen.

Daarnaast bieden een aantal banken een regeling om voordelig rood te staan op je betaalrekening. En als je nog geen betaalrekening hebt, kun je bij diezelfde banken een studentenpakket nemen.

Als student geneeskunde, tandheelkunde, diergeneeskunde of farmacie, of arts in opleiding kun je bij bepaalde banken een Medisch Anticipatie Krediet aanvragen.

Medisch anticipatie krediet

Een Medisch Anticipatie Krediet is een limiet op je betaalrekening. Je kunt tot een bepaald bedrag rood staan. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een computer of een auto. Of in een periode waarin je uitgaven hoger zijn dan gewoonlijk, zoals tijdens een stage in het buitenland.

De limiet is afhankelijk van het studiejaar waar je in zit.

Studielening

Studiefinanciering is eigenlijk een soort lening die je aangaat bij de IB-group. (niet daadwerkelijk een lening, maar een prestatie beurs. Dit houd in dat als je binnen 10 jaar niet de opleiding haalt je de uitbetaald studiefinanciering terug moet betalen aan de IB groep)

De hoogte van de studiefinanciering wordt door de overheid bepaald. Bij de bepaling van de hoogte van de financiering gaat de overheid er van uit dat de ouders en de student ook meebetalen aan de studie.

Als je dus ouders hebt die niet over een hoog inkomen beschikken, dan krijg je van de overheid een hogere studiefinanciering. De overheid gaat er ook van uit dan je als student ook meebetalen aan je studie, aangezien niet iedere student over genoeg inkomen beschikt om dit te doen, heeft de overheid bedacht dat de student tegen gunstige voorwaarden kan lenen bij Informatie Beheer Groep(IBG) dit is de instantie van de overheid die ook de studiefinanciering uitbetaald.

Bij de Informatie Beheer Groep is het mogelijk om zowel voor een korte al lange periode geld voor je studie te lenen. De hoogte van de lening is voor iedere student anders. De De lening voor het beroepsonderwijs is aanzienlijk lager dan die voor het hoger onderwijs, ook wordt er gekeken naar de woonsituatie, woon je bij je ouders of op je zelf. Als je bij je ouder woont kan je dus minder geld lenen.

Als je een lening aangaat moet je deze terug betalen. Bij een lening van de IB groep begin je pas met terugbetalen als je je studie hebt afgerond, over het afbetalen mag je 15 jaar doen. Ook kan je de afbetaling tijdelijk stop zetten als je financieel ontoereikend of juist sneller aflossen als je over genoeg geld beschikt.

Voor verdere informatie over studiefinanciering of een lening kun je kijken op

website Informatie Beheer Groep© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map