Huurkoop

Huurkoop

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Huurkoop

Bij huurkoop huur je een luxe artikel dat je in een aantal maanden afbetaalt, totdat de gehele aanschafprijs is voldaan. Op dat moment heb je het artikel in bezit. Er zijn verschillende vormen van huurkoop, mét en zonder rente. Soms kun je bijvoorbeeld een piano in één keer kopen tegen een gereduceerde aanschafprijs, maar je kunt ‘m ook huurkopen voor de normale prijs en iedere maand een aflossing doen, totdat je de piano hebt afbetaald. Als je het geld hebt, kun je dus een paar honderd euro korting krijgen, anders betaal je de normale prijs in termijnen.


Auto’s
Als een autodealer je een lening voor de aanschaf van een auto aanbiedt, gaat het vaak om huurkoop. Na een aanbetaling betaal je het restant van de koopsom in termijnen. Je bent pas eigenaar van je auto als je de laatste termijn hebt afbetaald.

Nadelen
Als je de maandelijkse aflossing niet langer kunt opbrengen, en je hebt het verschuldigde bedrag nog niet voor 75 procent afbetaald, ben je je auto kwijt. Als de opbrengst van de auto dan niet genoeg is om je schuld af te betalen, moet je de rest alsnog betalen.

Verder betaal je bij huurkoop meestal een rente die dicht in de buurt ligt van de maximaal toegestane rente.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map