Doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Doorlopend krediet

Als je bijvoorbeeld een nieuwe tv of auto wilt kopen maar je heb op dit moment het geld er niet voor, dan is het mogelijk om een doorlopend krediet af te sluiten. Met deze vorm van lening is het mogelijk om het vrijgekomen geld naar eigen invulling te besteden, je kan het ook gebruiken om financiële tegenvallers mee op te vangen.

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet spreek je met de verstrekker af wat het maximale bedrag is waarvoor je krediet open kan staan. Dit bedrag is meestal tussen de 7.500,- en 75.000,- Euro, en is afhankelijk van je inkomen. De rente die je over het krediet betaald, is alleen over het opgenomen geld. De looptijd van een doorlopend krediet staat niet vast, dit komt doordat deze afhankelijk is van een variabele rente en dat je de reeds afbetaalde bedragen weer op kunt nemen.

Het bedrag wat maandelijks betaald wordt bestaat uit een rente deel en een aflossingsdeel, dit aflos bedrag heeft een vaste grote, dus naarmate er meer afgelost is van het krediet hoe lager de rente is van het aflos bedrag en hoe sneller het krediet is afgelost. Het aflossen van het krediet kan onbeperkt gedaan worden en hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Doodlopend
Aangezien een doorlopend krediet onbeperkt kan doorlopen, je kunt immers na aflossing wéér geld opnemen, wordt het ook wel een doodlopend krediet genoemd.

Rente

Wat de rente betreft ben je met een doorlopend krediet meestal voordeliger uit dan met andere kredieten. Een nadeel is dat de rente niet voor de hele looptijd vaststaat. Wel betaal je elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing, maar welk deel van dat bedrag terugbetaling is en welk deel rente, hangt af van de rentestand op dat moment. Dus je weet van tevoren niet precies hoe lang je aan het afbetalen zult zijn.

Aftrekbaar?
Betaalde rente is niet langer aftrekbaar voor de belasting, tenzij je het geld hebt gebruikt voor het onderhoud van je eigen woning.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map