Overwaarde krediet

Overwaarde krediet

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Overwaarde krediet

Als je geld wilt lenen, kun je gebruik maken van de overwaarde van je huis. Met deze vorm van lenen wordt veel geadverteerd, maar er zitten wel wat haken en ogen aan.

Overwaarde / WOZ krediet

De overwaarde is het verschil tussen de hypotheekschuld en de waarde van je woning. Deze overwaarde kan ontstaan door de stijging van de huizenprijzen maar ook doordat je reeds een deel van je hypotheekschuld hebt afgelost

Als je de overwaarde van je huis wilt gebruiken om extra geld te lenen, dan kun je een tweede hypotheek afsluiten. Het voordeel wat dit met zich meebrengt is dat je kunt profiteren van een lagere rente, dit gezien de hypotheekrente lager ligt dan de rente van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het nadeel is wel dat een tweede hypotheek extra kosten met zich meebrengt, Hierbij kan je denken aan taxatiekosten, notariskosten en hypotheekakte kosten. Overigens zijn deze kosten wel eenmalig.

De rente van je tweede hypotheek is alleen fiscaal aftrekbaar als je het vrijgekomen geld gebruikt voor de verwerving, onderhoud en verbetering van je eigen woning. Ook de tuin hoort hierbij. Gebruik je het vrijgekomen geld voor een ander doel dan het huis dan is de rente niet fiscaal aftrekbaar.

Hypotheek krediet

Er zijn kredietverstrekkers die reclame maken voor leningen, waar je met gebruik van de overwaarde van je huis, makkelijk geld kunt lenen. Let goed op waar je deze lening voor wilt gebruiken, want je overwaarde gebruiken voor een extra lening, kan betekenen dat je in de problemen kan komen als je niet langer aan je verplichtingen kan voldoen. De kredietverstrekker van je tweede hypotheek heeft dus ook het recht om (een deel van) je woning op te eisen.




© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map