Leasen

Leasen

Home
Leningen
  Soorten leningen
   Doorlopend krediet
   Persoonlijke lening
   Rood staan
   Huurkoop
   Postorderbedrijf
   Leasen
   Klantenkaarten
   Creditcards
   Voorschot effecten
   Belening levensverzekering
   Hypotheken
   Overwaarde krediet
   Lenen met onderpand
   Lenen voor studenten
   Achtergestelde lening
   Mini kredieten
   Zakelijke lening


Home > Leningen > Soorten leningen > Leasen

Als je een geld bedrag nodig heb voor een eenmalige uitgave, dan is een persoonlijke lening een goede vorm van lenen. Je krijgt het bedrag wat je leent in een keer op je rekening en kan het bedrag gebruiken waar je zelf voor wilt, een auto, boot of een verbouwing het maakt niets uit.

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening spreek je met de verstrekker van de lening van te voren af hoeveel geld je wilt lenen, ook spreek je af wat de looptijd van de lening gaat zijn. De looptijden kunnen variëren van zes maanden tot zelfs 120 maanden. De maximale hoogte van een persoonlijke lening is afhankelijk van je inkomen en de vaste lasten die je hebt.

Het bedrag wat maandelijks betaald wordt aan de verstrekker is een vast bedrag, dit bedrag bestaat uit een vast rente bedrag en vast aflos bedrag, door deze samenstelling van het bedrag weet je precies waar je aan toe bent. Als je in een keer een groot bedrag wilt aflossen dan kan dit zonder dar er extra kosten aan verbonden zijn.

Operationele leasing

Operationele leasing lijkt veel op huren. Na afloop van het contract ben je bij operationele leasing geen eigenaar van het artikel. Het artikel kan eventueel wel gekocht worden.

Voordat je zo’n lease-overeenkomst sluit, is het raadzaam een vergelijking te maken met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Betrek daarbij de rente die je moet betalen en alle overige voorwaarden van de verschillende financieringsvormen.

De betaalde rente is bij operationele leasing niet fiscaal aftrekbaar.

FinanciŽle leasing

Financiële leasing lijkt veel op huurkoop en is mogelijk voor bijvoorbeeld keukens, parket, tuinen en dergelijke. Meestal worden in de lease-overeenkomst bepalingen over onderhoud en de garantie opgenomen. In veel gevallen kan aan het eind van de leaseperiode gebruik worden gemaakt van een koopoptie tegen een symbolisch bedrag. Pas als je het bedrag van de koopoptie hebt betaald, ben je eigenaar van het artikel.

Nadeel is dat als je de aflossing niet meer kunt opbrengen, en je hebt nog geen 75% van de schuld afbetaald, dan kan de leasemaatschappij het artikel opeisen.

De rente die je bij financiële leasing betaalt, is aftrekbaar voor de belasting, mits het om zaken ter verfraaiing van je eerste (eigen) woning gaat.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financi√ęle links | site map