Beleggen

Beleggen

Home
Beleggen
  Aandelen
  Beleggersprofiel
  Obligaties
  Opties
  Deposito's
  Futures
  Vastgoed
  Belasting
  Beleggingsfondsen
  Beurs
  Risico’s en kansen
  Economie
  Beurs nieuws
Hypotheken
Leningen
Pensioenen
Sparen
Verzekeringen
Financieel nieuws
Handige rekentools

Home > Beleggen

Informatie over beleggen, beleggingsfondsen, aandelen, opties , de beurs en andere verwante onderwerpen.

Aandelen zijn bewijzen van eigendom van een bedrijf. Met één of meerdere aandelen bezit je dus een deel van een bedrijf.
Beleggen biedt je de mogelijkheid om je vermogen te vergroten. Maar wat is de hoogte van het risico wat je daarmee wilt lopen?
Een obligatie is een schuldbrief welke verhandelbaar is. De obligatie is eigenlijk een lening die een bedrijf uitgeeft als deze geld nodig heeft.
Bij het kopen van een optie, koop je eigenlijk een recht op iets. Je hebt dus bij het kopen van een optie geen daadwerkelijke verplichtingen. Je risico is beperkt tot je inleg.
Bij een depositorekening spreek je af met je bank om je geld voor een bepaalde periode op deze rekening te laten staan en het is dus niet mogelijk om je geld tussentijds op te nemen.
Een future is een financiële overeenkomst tussen twee partijen. In deze overeenkomst spreken ze af dat op een bepaald tijdstip een bepaalde hoeveelheid van producten moet worden verhandeld.
Als je over een groot eigen vermogen beschikt is het mogelijk om zelf panden of stukken grond te kopen.
Wat zijn de fiscale gevolgen van beleggen? Op de volgende pagina's meer uitleg hierover.
Een beleggingsfonds is een organisatie, die zich bezig houd met het beleggen van geld in producten die waarden vertegenwoordigen, je kan dan denken aan effecten, aandelen, obligaties, liquiditeiten en vastgoed.
De eerste effectenbeurs ter wereld was die van Amsterdam, omdat de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie) het eerste bedrijf was dat aandelen uit ging geven.
Er zijn wereldwijd veel verschillende economische markten die mogelijkheden bieden voor personen of bedrijven om te beleggen en te handelen. Elke markt biedt de kans om winst te maken.
Als de economie goed is, zullen de bedrijven het ook goed doen, waardoor de aandelenkoersen zullen stijgen.

Beleggen

Heb je wel eens belegd?
Nee, ik heb nog nooit aandelen gekocht.
Ben gestopt toen de crisis begon.
Ja

 
 


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map