Deposito's

Deposito's

Home
Beleggen
  Aandelen
  Beleggersprofiel
  Obligaties
  Opties
  Deposito's
  Futures
  Vastgoed
  Belasting
  Beleggingsfondsen
  Beurs
  Risico’s en kansen
  Economie
  Beurs nieuws

Home > Beleggen > Deposito's

Depositorekening

De meeste particulieren storten hun geld wat ze over hebben op een spaarrekening. De vergoeding(rente) die je krijgt op z'n rekening is niet zo hoog. Er zijn manieren waardoor je meer rendement krijgt op je spaartegoeden.

Een van die manieren die banken aanbieden is je geld te storten op een depositorekening. Bij een depositorekening spreek je af met je bank om je geld voor een bepaalde periode op deze rekening te laten staan en het is dus niet mogelijk om je geld tussentijds op te nemen. Het opnemen is alleen mogelijk tegen een betaling van een boete. Wel krijg je bij een depositorekening een hogere rente dan een gewone spaarrekening.

Het voordeel voor de bank is dat ze langer over je geld kunnen beschikken en hier dus meer rente mee kunnen maken door het uit te lenen tegen een hogere rente dan wat jij ontvangt.

Een depositorekening heeft dus vaste looptijd die afgesproken wordt, en kan een week of maand tot enkele jaren zijn, ook heb je te maken met een minimaal bedrag wat ingelegd moet worden, meestal zo tussen de 10.000,- en 25.000,- Euro.

De hoogte van de rente is afhankelijk van de looptijd, de grote van de belegging en de renteontwikkeling op de markt.

Deposito's in buitenlandse valuta
Deposito's in een vreemde valuta kunnen soms een hoger rendement opleveren dan deposito's in Euro's. Als je denk aan een deposito in een vreemde valuta moet je er rekening mee houden dat deze vreemde valuta koersen sterk kunnen schommelen in vergelijking tot de Euro en dat er dus een hoger risico mee gepaard gaat.

Als je een depositorekening wilt openen in vreemde valuta moet je daarvoor bij de bank zijn. De bank informeert je dan over de rentetarieven, de looptijd en de koersen van de valuta.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map