Risico’s en kansen op de wereldwijde economische markten

Risico’s en kansen op de wereldwijde economische markten

Home
Beleggen
  Aandelen
  Beleggersprofiel
  Obligaties
  Opties
  Deposito's
  Futures
  Vastgoed
  Belasting
  Beleggingsfondsen
  Beurs
  Risico’s en kansen
  Economie
  Beurs nieuws

Home > Beleggen > Risico’s en kansen

Er zijn wereldwijd veel verschillende economische markten die mogelijkheden bieden voor personen of bedrijven om te beleggen en te handelen. Elke markt biedt de kans om winst te maken. Dat maakt het aantrekkelijk voor mensen om tijd te besteden aan het onderzoeken van tips en strategieën om hun winsten te vergroten.

In al deze markten is er ook sprake van een bepaalde mate van risico, en dat is precies wat handelen zo spannend maakt en het maken van winst nog bevredigender. Om een succesvolle handelaar te worden, moet je je bewust zijn van de relevante risico's en weten hoe je zo veel mogelijk van elk risico kunt profiteren.   

Buitenlandse valuta

Het valutarisico doet zich voor wanneer assets of transacties worden gewaardeerd in een vreemde valuta. Een verandering in de waarde van de valuta kan resulteren in een lagere of hogere waarde van je assets.

Handelen op de forexmarkt heeft veel voordelen, zoals het kleine aantal belangrijkste valutaparen, die 'majors' genoemd worden. Ook leverage is een voordeel. Leverage stelt handelaren die dit gebruiken in staat om met grotere geldbedragen te werken dan ze daadwerkelijk bezitten. Dit kan leiden tot enorme winsten die je niet zou kunnen maken met een bestaande participatie, maar afhankelijk van je handelsstijl, ook tot verliezen. 

Marktrisico

Marktrisico wordt ook wel systematisch risico genoemd. Het treedt op, wanneer de kans bestaat dat een investeerder verlies lijdt als gevolg van factoren die de markt als geheel beïnvloeden. Dit verschilt van omstandigheden die uitsluitend van invloed zijn op één valutasoort of aandeel. Dat noemen we een specifiek of onsystematisch risico. Hier kun je je tegen beschermen door diversificatie van je beleggingen.

Het marktrisico wordt veroorzaakt door factoren die absoluut alles beïnvloeden, zoals natuurrampen of politieke situaties. Ze kunnen afgedekt worden en soms voorspeld, wat tot goede mogelijkheden leidt om door middel van handel van de situatie te profiteren. Een voorspelde politieke opstand in een land zal waarschijnlijk leiden tot een verzwakte munt, dus handel voordat dat gebeurt zal waarschijnlijk winst opleveren.

 
 

Aandelen

Beleggen in aandelen levert specifieke risico’s op, omdat je je geld investeert in de veronderstelling dat een bepaald bedrijf het goed zal doen en meer waard zal worden. Er is altijd een kans dat ze zullen falen en je investering in waarde afneemt, want aandelenprijzen kunnen om heel veel redenen dalen. Het recente emissieschandaal van Volkswagen is een actueel voorbeeld. 

Veel aandelen worden in de loop van tijd meer waard en leveren een redelijke opbrengst op, terwijl ze veel risico's gemakkelijk het hoofd bieden. Haal het meeste uit kansen op de aandelenmarkt door onderzoek te doen en kleine, onafhankelijke bedrijven met een solide idee te identificeren, daar in te investeren en zo jouw aandelen later voor miljoenen te verkopen. Iedereen die aandelen in Apple aan zich voorbij liet gaan toen het een klein bedrijf was, kan zichzelf nu immers wel voor de kop slaan.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map