Beleggen en de economie

Beleggen en de economie

Home
Beleggen
  Aandelen
  Beleggersprofiel
  Obligaties
  Opties
  Deposito's
  Futures
  Vastgoed
  Belasting
  Beleggingsfondsen
  Beurs
  Risico’s en kansen
  Economie
  Beurs nieuws

Home > Beleggen > Economie

De economie is constant onderhevig aan schommelingen die een onder- en een bovengrens kennen. Deze grenzen worden ook hoog- en laagconjunctuur genoemd. Als de economie goed is, er is weinig werkeloosheid en de vraag naar producten overstijgt het aanbod, is er sprake van hoogconjunctuur.

Het tegenovergestelde is dus een laagconjunctuur.

Op zich zijn de schommelingen in de economie niet te sturen,Economie hoewel de overheid en de Centrale Bank vooral in het geval laagconjunctuur kan zorgen dat er een koopkrachtstroom op gang gebracht wordt, waardoor de economie een positieve injectie krijgt.

Als de economie goed is, zullen de bedrijven het ook goed doen, waardoor de aandelenkoersen zullen stijgen. Als het economisch minder gaat dalen de koersen, maar het is niet zo dat deze afzonderlijke processen een gelijke trend houden.

De verschillende marktsegmenten hebben vaak een andere marktwerking, waardoor ze op bepaalde momenten beter presteren dan andere. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Randstad, deze aandelen zullen stijgen als de economie een beetje aantrekt, bedrijven hebben extra mensen nodig maar durven de gok niet aan om vaste mensen in dienst te nemen.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map