Hypotheken

Hypotheken

Home
Beleggen
Hypotheken
  Hypotheek advies
  Hypotheek vormen
  Hypotheek verstrekkers
  Hypotheek en belasting
  Hypotheek en rente
  Hypotheek na de koop
  Hypotheek oversluiten
Leningen
Pensioenen
Sparen
Verzekeringen
Financieel nieuws
Handige rekentools

Home > Hypotheken

Als je een huis gaat kopen sluit je hiervoor meestal een hypotheek af. Een hypotheek is een lening van een hypotheekverstrekker, zoals een bank, waarmee je de aankoop van dit huis kunt financieren. Om zeker te zijn dat je je schuld aan de bank afbetaald gebruik je met een hypothecaire lening je huis als onderpand.

Hoeveel je kunt lenen, hangt af van je inkomen, het eventuele inkomen van je partner, het aanwezige vermogen, je uitgaven, de rentestand én de waarde van het huis dat je op het oog hebt.

Op deze site proberen we antwoord te geven op alle vragen die je hebt over hypotheken. Maar je kunt ook het laatste nieuws lezen over de ontwikkelingen op het gebied van de hypotheekrenteaftrek.
Een hypotheek sluit je niet zomaar af, waar kun je terecht voor 'onafhankelijk' advies. En hoe onafhankelijk is dat advies eigenlijk?
Op deze pagina's vind je een overzicht van de meest gangbare hypotheekvormen, met uitleg en voor & nadelen.
Overzicht van de meest voorkomende hypotheek verstrekkers.
In dit onderdeel schetsen we in het kort de werking van het huidige belastingstelsel. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de fiscale gevolgen rond de eigen woning.
Hoe zit dat met rentestanden? En met variabele rente? Wat is het verschil tussen effectieve- en nominale rente? En tussen projectrente en bouwrente? In dit onderdeel lees je er alles over.
Nadat je een hypotheek hebt afgesloten zit je hier vaak dertig jaar aan vast. In die dertig jaar kan er een hoop veranderen in je persoonlijke situatie. In al deze gevallen zul je een weloverwogen keuze moeten maken, waardoor je je echter niet in de vingers snijdt.
Als de rente laag staat kan het een optie zijn om je hypotheek over te sluiten, waardoor je maandlasten aanmerkelijk lager kunnen uitvallen.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map