Zorgverzekering

Zorgverzekering

Home
Verzekeringen
  Zorgverzekering
   Basisverzekering
   Aanvullende verzekering
   Keuzemogelijkheden
   Premie en bijdragen
   Eigen risico
   Financiële gevolgen
   Zorgverzekeraars
   Veel gestelde vragen
   Zorgverzekering links
  Reisverzekering
  Rechtsbijstand
  Autoverzekering
  Uitvaartverzekering
  Woonverzekering

Home > Verzekeringen > Zorgverzekering

Iedere Nederlander wordt verplicht zich te verzekeren bij een zorgverzekeraar van zijn of haar keuze. Voor verzekeraars geldt dat zij verplicht zijn om iedereen te accepteren die een zorgverzekering wil afsluiten. Door de overheid is er een wettelijk standaardpakket samengesteld. Minderjarigen vallen hierbuiten, zij betalen geen premie.

De hoogte van deze premie is ongeveer 1000 / 1100 euro per persoon per jaar. Om dit voor iedereen betaalbaar te houden is er ook een zorgtoeslag. De zorgtoeslag houdt in dat de overheid een bijdrage levert in de kosten van de zorgverzekering. Hoeveel de zorgtoeslag zal zijn hangt af van je inkomen.

Voor behandelingen die buiten de basiszorgverzekering vallen kunt u zich aanvullend verzekeren.

De nieuwe zorgverzekering bestaat uit een basispakket. Welke zorg valt hieronder? Lees hier een samenvatting van de onderdelen van dit pakket.
Een aanvullende verzekering afsluiten voor extra zorg is natuurlijk ook mogelijk. Welke aanvullende zorg wil je verzekeren? Verzekeraars doen hun klanten binnenkort een aanbod voor deze zorg.
Je kunt je eigen verzekeraar kiezen, maar er zijn ook verschillende vormen van verzekering. Wat zijn deze verschillen en welke polis past het beste bij je?
Iedereen moet straks een nominale premie gaan betalen. Alle gezinsleden behalve kinderen tot 18 jaar. Over je inkomen ben je een inkomensafhankelijke bijdrage verschuldigd. Zelfstandige ondernemers worden direct door de belastingdienst aangeslagen.
Wat houdt een eigen risico binnen mijn zorgverzekering in en hoog is dit? Kan ik zelf de hoogte van het eigen risico bepalen? Antwoorden op deze en andere vragen lees je hier.
Een uitgebreide samenvatting van de financi�le gevolgen die de zorgverzekering heeft voor iedereen aan de hand van voorbeelden.
Antwoorden op vragen die veel gesteld worden naar aanleiding van de nieuwe zorgverzekering.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map