Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

Home
Verzekeringen
  Zorgverzekering
  Reisverzekering
  Rechtsbijstand
  Autoverzekering
  Uitvaartverzekering
   Kosten
  Woonverzekering


Home > Verzekeringen > Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is altijd een verstandige keuze. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat familie of nabestaanden niet geconfronteerd worden met heel veel zaken die nog geregeld moeten worden. Het afsluiten van een goede uitvaartverzekering neemt die zorg weg. Tevens willen mensen tegenwoordig hun uitvaart geheel naar eigen wens inrichten, wederom zonder de nabestaanden daarmee te belasten. Een uitvaartverzekering regelt veel: de kosten worden gedekt, aan speciale wensen kan worden voldaan en aanvullende verzorging kan eventueel ook worden meeverzekerd.
Per verzekeraar is er nog wat verschil, hieronder vind je een voorbeeld van de kosten en mogelijkheden.

De Uitvaartverzekering

De premie die je betaalt is afhankelijk van de leeftijd die je hebt op het moment van afsluiten, de soort verzekering, de hoogte van het te verzekerde bedrag en de looptijd dat je premie wilt betalen. Iemand van 30 die een verzekering af wil sluiten met een verzekerd bedrag van €8000 met een looptijd van 50 jaar, kan al een uitvaartverzekering afsluiten voor €10,00 per maand.

Er bestaan vier verschillende soorten uitvaartverzekeringen:

Kapitaalverzekering
Bij de kapitaalverzekering verzeker je een bepaald bedrag om de kosten van de uitvaart te kunnen dragen. Na het overlijden wordt het verzekerde bedrag aan de nabestaanden uitgekeerd. Het geld kan volledig naar eigen inzicht besteed worden. Het voordeel van de kapitaalverzekering is de grote mate van vrijheid rondom de invulling van de uitvaart. Het nadeel is dat de nabestaanden veel beslissingen over de uitvaart zelf moeten nemen. Bovendien kan het zo zijn dat het verzekerde bedrag niet alle kosten dekt en de nabestaanden alsnog hoge rekeningen gepresenteerd krijgen.
Naturaverzekering
Bij een naturaverzekering kunnen de nabestaanden kiezen uit een vaststaand pakket waarin alle onderdelen van de uitvaart zijn vastgelegd. Het voordeel is dat de kosten van de uitvaart volledig door deze verzekering gedekt zijn. Bovendien wordt de nabestaanden veel werk uit handen genomen. Het grootste nadeel is dat de nabestaanden erg beperkt worden in de keuzemogelijkheden bij de invulling van de uitvaart.
Natura sommenverzekering
Bij een natura sommenverzekering kunnen de nabestaanden alle rekeningen voor de uitvaart achteraf bij de zorgverzekeraar declareren tot het maximaal verzekerde bedrag. Er wordt bij deze verzekering dus geen geld uitgekeerd. Deze verzekering kent dezelfde voor- en nadelen als de kapitaalverzekering. Extra nadeel is dat de kosten vaak eerst voorgeschoten moeten worden. Een voordeel voor degene die de verzekering afsluit, is dat het bedrag ook daadwerkelijk volledig aan de uitvaart wordt besteed.
Combinatieverzekering
De combinatieverzekering is een combinatie tussen de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. De nabestaanden kunnen kiezen uit een vaststaand pakket van mogelijkheden voor de invulling van de uitvaart. Daarnaast is er echter ook een bedrag beschikbaar dat besteed kan worden aan wensen die buiten het pakket vallen. Zo kunnen de nabestaanden bijvoorbeeld kiezen voor een duurdere kist of een andere uitvaartbegeleider.

Grafmonument verzekeren
Bij veel uitvaartverzekeringen is een grafsteen of ander grafmonument inbegrepen. Soms is dit echter niet het geval of voldoet het standaardmodel niet aan jouw wensen. Je kunt er dan voor kiezen een verzekering af te sluiten waarmee de kosten van een grafmonument gedekt worden. Er zijn ook verzekeringen die het grafmonument na plaatsing verzekeren tegen schade en/of vandalisme.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map