Kosten uitvaartverzekering

Kosten uitvaartverzekering

Home
Verzekeringen
  Uitvaartverzekering
   Kosten

Home > Verzekeringen > Uitvaartverzekering > Kosten

Zelf de kosten bepalen:
Zoals bij zoveel dingen, geldt dat je de uitvaart zo duur kunt maken als je zelf wenst. Kisten en stenen zijn er in alle prijsklassen. Het scheelt behoorlijk of de overledene vervoerd wordt in een standaard lijkwagen of op een ouderwetse koets met paarden. Uiteraard is alles mogelijk, maar het prijskaartje is verschillend.

De gemiddelde kosten:
Veel Nederlanders kiezen toch voor `een zelfde soort uitvaart`, met vergelijkbare diensten en producten de in Nederland normaal zijn. De meest gebruikte kist bijvoorbeeld is een spaanplaten met eikenhout gefineerde kist met houten montering, vlak deksel, plintwerk en voorzien van satijnzijden binnenbekleding. De gemiddelde prijs van een uitvaart in Nederland bedroeg in het jaar 2000 rond de 3650 euro, uiteraard exclusief een grafsteen. En ook de kosten voor een eigen graf zijn dan ook nog niet inbegrepen.

Het betalen van een uitvaart:
De meeste mensen zullen tegen de tijd dat ze overlijden genoeg geld opzij hebben gezet. Een uitvaart is dan zonder veel problemen zelf te bekostigen. Ben je in loondienst of ontvang je een uitkering dan ontvangen de nabestaanden wellicht na jou dood ook nog eens een belastingvrije overlijdensuitkering van drie maanden salaris of uitkering, die geheel ter bekostiging van de uitvaart kan worden gebruikt. En als je een levensverzekering of een lijfrenteverzekering hebt afgesloten, hoef je je eigenlijk helemaal geen zorgen te maken over de financiering van de uitvaart.

Zorg uit handen geven:
Veel mensen sluiten toch een uitvaartverzekering af. De reden is dan vaak niet zo zeer dat ze zelf het geld niet hebben, maar omdat ze het plezierig vinden de hele zorg van de uitvaart uit handen te geven., om er bijvoorbeeld hun nabestaanden niet mee op te zadelen.  Als `de zorg uit handen nemen` de reden is, bedenk dan eens of de verzorging van een uitvaart wel altijd als een loden last wordt gevoeld of dat naasten het misschien wel prettig zouden vinden heel direct zélf bezig te zijn met het afscheid.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map