Tweede hypotheek

Tweede hypotheek

Home
Hypotheken
  Hypotheek vormen
   Wel of niet aflossen
   Aflossingsvrije hypotheek
   Krediethypotheek
   Spaarhypotheek
   Beleggingshypotheek
   Spaarbeleggingshypotheek
   Annuïteiten hypotheek
   Lineaire hypotheek
   Traditionele levenshypotheek
   Tweede hypotheek
   Kosten koper

Home > Hypotheken > Hypotheek vormen > Tweede hypotheek
Als je nu echt een nieuwe auto wilt of je huis wilt verbouwen, een droomreis wilt maken of iets dergelijks. Dan kan je er over nadenken om een tweede hypotheek te nemen.

Een tweede hypotheek is eigenlijk een extra lening op hetzelfde onderpand. In de meeste gevallen kun je zelf kiezen in welke hypotheekvorm en rente soort je deze tweede hypotheek wilt hebben. Het is niet verplicht je tweede hypotheek af te sluiten bij dezelfde hypotheek verstrekker, al is dit vaak wel het makkelijkst omdat deze verstrekker niet graag een tweede hypotheek afsluit als de eerst bij een andere verstrekker licht. De eerste hypotheek heeft namelijk voorrang boven de tweede. Het risico dat de bank in dit geval loopt zal meestal doorberekent worden in een hogere rente.

Een tweede hypotheek is vaak voordeliger om bijvoorbeeld een verbouwing te financieren dan gebruik te maken van een persoonlijke lening. De hypotheekrente is namelijk lager en is nog fiscaal aftrekbaar ook. Ook hoef je geen aanspraak te maken op je spaargeld. Het afsluiten van een tweede hypotheek brengt wel wat kosten met zich mee. Zo heb je weer te maken met afsluitkosten, notariskosten en taxatiekosten.

Als je nu al je hypotheek maximaal hebt geleend, dan moet je aan kunnen tonen dat de waarde van je huis is gestegen. Hiervoor kan je gebruik maken van een taxatierapport. Aks je denkt dat de waarde van je huis pas stijgt als je deze verbouwt hebt, dan moet in het taxatierapport een executiewaarde na verbouwing worden opgenomen.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map