Sparen en de fiscus

Sparen en de fiscus

Home
Sparen
  Spaarvormen
  Sparen en de fiscus
   Duurzaam sparen
   Sparen in Nederland
   Sparen in het buitenland
   Sparen voor je (klein) kind
  Spaarrekeningen
  Spaarrente
  A tot Z
  Nieuws over sparen
  Spaartips


Home > Sparen > Sparen en de fiscus

Als je gaat sparen, heeft dit fiscale gevolgen. Op deze pagina kan je lezen welke gevolgen dit zijn. Zo zijn er gevolgen als je spaart voor je (klein)kinderen, als je spaart in Nederland of in het buitenland. Ook kun je hier de voordelen lezen over het duurzaam sparen.

Bij duurzaam sparen, wordt het spaargeld door de banken tegen een iets hogere rente uitgeleend aan particulieren, bedrijven, instellingen of de overheid. Zij investeren minimaal 70% het geld in bepaalde projecten die rekening houden met milieuaspecten en het sociaal beleid.
In het belastingstelsel wordt onderscheid gemaakt naar inkomen. In totaal zijn er drie inkomstenboxen. Elke soort inkomen valt in een bepaalde inkomensbox. Voor elke box gelden er andere tarieven en regels.
Sinds juli 2005 wordt rente die je in een ander EU-land ontvangt automatisch doorgegeven aan de Nederlandse belastingdienst.
Op deze pagina vind je algemene informatie over schenkingen en fiscale regels die van kracht zijn. Als je gaat sparen voor je (klein)kind dan wordt dit door de belastingdienst als een schenking gezien.
Voor schenken bestaan wettelijke regels. Door verstandig te schenken, kun je je (klein)kind veel belasting besparen. Je maakt dan gebruik van de vrijstelling die de fiscus hanteert.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map