Tips en advies

Tips en advies

Home
Leningen
  Soorten leningen
  Schuldregeling
  Lening oversluiten
  Lening verstrekkers
  Rente en leningen
  Branche verenigingen
  Tips en advies
  Begrippen: A - H
  Begrippen: I - Z
  Creditcard als lening


Home > Leningen > Tips en advies

Het aanbod van leningen is zó groot dat velen in de verleiding komen er eentje af te sluiten, zonder dat ze stil staan bij de gevolgen. Daarnaast zie je tegenwoordig door bomen het bos niet meer, op TV zie je dagelijks verschillende banken adverteren met de allerlaagste rente.

Om consumenten goed voor te lichten én tegen zichzelf in bescherming te nemen, zijn er een aantal instanties waar je terecht kan voor advies. we radn je aan om rustig in de materie te verdiepen, want een lening is volgens de reclame zó afgesloten maar je zit er (soms teveel) jaren aan vast.

Consumentenbond

De Consumentenbond is van oudsher één van de meest belangrijke belangenbehartiger van alle consumenten. Ze brengt advies uit en doet regelmatig tests van allerhande producten.

Op de website kun je meer informatie terugvinden over het lenen van geld, maar ook over de misleidende leenreclames en nog veel meer. Let op, de meeste informatie is alleen beschikbaar voor leden.

Website Consumentenbond

Nationaal Instituut voor BUDgetvoorlichting

Het NIBUD is opgericht in 1979 en is gevestigd in Utrecht. Het heeft als taak om consumenten te informeren en adviseren over geldzaken. Je kunt op de website veel informatie terugvinden over geld lenen.

Daarnaast zijn de site en alle uitgaven van het NIBUD een onmisbare bron op allerhande gebieden waar het om geld gaat; bespaartips, het maken van eigen begroting, belastingtips en nog veel meer.

Website NIBUD

Geldwaardering

De website Geldwaardering is een initiatief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in samenwerking met een aantal onafhankelijke adviespartijen, zoals het NIBUD, de Vereniging Consument & Geldzaken, IEX info Exchanges, de Vereniging Eigen Huis, de Vereniging van Effectenbezitters en NCVB (de Nederlandse Centrale Vereniging van Beleggingsstudieclubs). Op de website kun je een mening geven over een lening aanbieder en de ervaringen van andere consumenten lezen. Daarnaast kun je er een groot aantal tips, uitleg en een begrippenlijst vinden. Ook handig is de checklist die je kunt downloaden.

Geldwaardering.nl© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiële links | site map