Schuldregelingen

Schuldregelingen

Home
Leningen
  Soorten leningen
  Schuldregeling
  Lening oversluiten
  Lening verstrekkers
  Rente en leningen
  Branche verenigingen
  Tips en advies
  Begrippen: A - H
  Begrippen: I - Z
  Creditcard als lening


Home > Leningen > Schuldregeling

Schuldbemiddeling
Als je niet meer in staat bent om je schulden af te lossen, kan je overwegen om een schuldbemiddelaar in de arm te nemen. De schuldbemiddelaar zal je helpen bij het opzetten van een afbetalingsregeling. Dit houd in dat je gedurende een periode van ongeveer 3 jaar al je geld gebruikt om je openstaande schulden af te betalen en rond moet zien te komen van een een laag geldbedrag wat bijna op het bijstandsniveau licht. De schulden die je na dit traject nog open hebt staan worden kwijtgescholden.

Voor schuldhulpverlening kan je terecht bij de gemeentelijke kredietbanken. De bemiddeling is alleen mogelijk als alle schuldeisers akkoord gaat met de regeling anders moet je gebruik maken van de wettelijke schuldsanering

Wettelijke schuldsanering
In 1998 is er een wet in het leven geroepen voor mensen die niet meer aan hun schulden kunnen voldoen, de 'Wet Schuldsanering natuurlijk personen'. Met deze wet is het mogelijk dat de rechter een vonnis kan uitspreken zodat de gene die niet meer aan zijn schulden kan voldoen een schuldsaneringsregeling krijgt waaraan de schuldeisers aan mee moeten werken.

Deze regeling is alleen van toepassing als de betalingsproblemen te goeder trouw zijn ontstaan, en als een normale afbetalingsregeling niet meer mogelijk is.
In de periode die de rechter vaststelt, moet je zoveel mogelijk geld bij elkaar zien te krijgen voor het afbetalen van je schulden, de rechter bepaald dan ook hoeveel geld je zelf mag houden. Deze periode kan maximaal vijf jaar duren.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map