Creditcard als tijdelijke lening

Creditcard als tijdelijke lening

Home
Leningen
  Soorten leningen
  Schuldregeling
  Lening oversluiten
  Lening verstrekkers
  Rente en leningen
  Branche verenigingen
  Tips en advies
  Begrippen: A - H
  Begrippen: I - Z
  Creditcard als lening

Home > Leningen > Creditcard als lening

Wie heeft er tegenwoordig eigenlijk nog geen creditcard in bezit? Behalve de reguliere, standaard creditcard kennen we bijvoorbeeld de studenten creditcard en de zakelijke creditcard, waarmee je privé en zakelijk prima kunt scheiden. Bovendien is de prepaid creditcard behoorlijk in opmars.

Wereldwijde betaalmogelijkheden met een creditcard

Het is in deze wereld waarin bijna geen grenzen meer bestaan ook logisch dat vrijwel iedereen een creditcard heeft. De betaalkaart biedt immers wereldwijde betaalmogelijkheden en dus betaal je er overal ter wereld mee. Daarnaast biedt een creditcard zogenaamde aankoopbescherming tegen diefstal en beschadiging op vrijwel alle aankopen voor een termijn tussen de negentig en 365 dagen. Bovendien zit bij de meeste creditcards een risicoverzekering inbegrepen. Voor de verschillende soorten creditcard betaal je vaak een jaarlijkse bijdrage, hoewel dit per aanbieder verschilt. Mensen die besluiten een creditcard te nemen mogen vaak het eerste jaar nog gratis gebruik maken van de voordelen van de creditcard.

Kopen als je salaris nog niet binnen is

Met een creditcard doe je aankopen ook als je salaris nog niet binnen is. Ook dat wordt door veel mensen als een groot voordele beschouwd. Verder gaat de creditcard standaard mee op vakantie en is een prepaid creditcard ideaal voor mensen die vanwege een BKR-toetsing niet in aanmerking komen voor een gewone creditcard. Op een prepaid creditcard zet j zelf geld en kun je nooit meer uitgeven dan je hebt. Pas als je er zelf geld op hebt gezet, kun je de card gebruiken om mee te betalen.

Zonder rente afbetalen

In feite kun je het gebruiken van een creditcard wel enigszins vergelijken met het aangaan van een lening. In beide gevallen maak je immers gebruik van geld dat er eigenlijk niet is. Voordeel van een creditcard ten opzichte van een lening is dat je elke maand zonder rente en dus gratis afbetaalt, mits je kiest voor gespreid betalen en er wel een rentepercentage gevraagd wordt. Je zou het gebruik van een creditcard dus een renteloze korte lening (van een maand immers) kunnen noemen.

Geld lenen

Wil je een grote uitgave doen en ben je daardoor geld nodig, dan geldt de creditcard niet meteen als de beste optie voor geld lenen. Met name het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn dan meer gangbaar. Sluit je een persoonlijke lening af, dan weet je elke maand precies hoeveel je afbetaalt en wat de rente is. Bij een doorlopend krediet is dit niet het geval. Voordeel van die lening is echter weer dat je afgelost geld weer op kunt nemen. Een doorlopend krediet kan dus een heel lange looptijd hebben. Behalve deze manieren van geld lenen onderscheiden we ook nog microkrediet.

Check de app

Er zijn heel veel verschillende soorten creditcards beschikbaar, met allemaal hun eigen voordelen. Uiteraard zit er ook verschil in bestedingslimiet en bieden de aanbieders aantrekkelijke voorwaarden zoals bijvoorbeeld tanken met een standaard korting. Bij vrijwel alle creditcards is een app beschikbaar waarmee je steeds kunt zien hoe je financiële situatie is en hoeveel je de creditcard gebruikt hebt. Ideaal dus, een creditcard. Al blijft het wel een vorm van geld lenen en dus is voorzichtigheid geboden en is het verstandig nooit verder te springen dan je financiële polsstok lang is.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map