Hypotheekrente

Hypotheekrente

Home
Hypotheken
  Hypotheek en rente
   Renteduur
   Nominale en effectieve rente
   Offerterente
   Rentevast periode
   Bouwrente
   Hypotheekrente

Home > Hypotheken > Hypotheek en rente > Hypotheekrente

Hypotheekrente is de winst die een hypotheekverstrekker, meestal een bank, maakt over het geleende bedrag waarmee je een huis koopt. In dit onderdeel belichten we de verschillende soorten rente en gaan we in op de verschillende rentestanden in het verleden, maar ook in de toekomst. Ook kun je hier vinden hoe de hypotheekrente zich verhoudt tot de kapitaalmarktrente en wat de ontwikkelingen zijn in de politiek wat betreft de aftrekbaarheid van de hypotheekrente.

Het geld dat een bank je leent, wordt door die bank geleend op de geld- en kapitaalmarkt. De bank moet daarvoor rente betalen, waarvan de hoogte is vastgesteld door de Europese Centrale Bank (ECB). De hypotheekrente bestaat uit deze kapitaalmarktrente plus een opslag voor de bank. De hoogte van deze opslag bepaalt dus de hypotheekrente die de bank je laat zien. De verschillen in hypotheekrente zijn dus het gevolg van de strategie die de bank heeft, sommige volgen klakkeloos de rente op de kapitaalmarkt, anderen nemen (tijdelijk) genoegen met een kleinere opslag.

Rentestanden

Op deze pagina is de top 10 van laagste rentestanden bij hypotheken te vinden. De rentestanden zijn actueel en worden hier dagelijks op gecontroleerd.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map