Hypotheekofferte aanvragen

Hypotheekofferte aanvragen

Home
Hypotheken
  Hypotheek advies
   Hypotheekofferte aanvragen
   Financieel adviseur
   Hypotheek bemiddelaar
   Onafhankelijk advies
   Stappenplan hypotheek
   Benodigde documenten
   Energie label

Home > Hypotheken > Hypotheek advies > Hypotheekofferte aanvragen
De gang van zaken bij de aanvraag van een hypotheek offerte.

Het is aan te raden, dat je voor het aanvragen van de hypotheek offerte je eerst goed informeert over de verschillende soorten en aanbod van hypotheken die er op de markt zijn bij verschillende geldverstrekkers. Als je dit eerst uitzoekt kun je gerichter offertes aanvragen.

Ook moet er rekening gehouden worden met de duur voordat je de hypotheek offerte in bezit hebt. Bij bijvoorbeeld een hypotheek die gekoppeld is aan een levensverzekering is een gezondheidsverklaring nodig, voor deze verklaring is het soms nodig dat je je medisch laat keuren. Als je z'n verklaring nodig hebt gaat er meer tijd overheen bij het aanvragen van de offerte.

Als je de hypotheek offertes op dezelfde financiële feiten baseert, is het makkelijker alle offertes met elkaar te vergelijken als je ze binnen hebt.

Waar kun je het beste een hypotheek offerte aanvragen?
Als je een hypotheek offerte aanvraagt, kan je dit het best eerst bij je eigen bank doen. Bij je eigen bank ben je al klant en kan de bank je dus een lagere afsluitprovisie bieden. Ook is het vaak mogelijk om met je eigen bank te onderhandelen over de rente. Het is wel verstandig om niet alleen bij je eigen bank een offerte aan te vragen, het is mogelijk dat ze alsnog duurder zijn dan andere geldverstrekkers.

Ook kun je een hypotheek offerte aanvragen bij een hypotheek bemiddelaar. Deze hypotheek bemiddelaar heeft een breder overzicht van de verschillende geldverstrekkers. Let wel op dat een bemiddelaar zijn inkomen krijgt door middel van provisies die ze ontvangen op het afsluiten van een hypotheek, en dat ze dus eerder geneigd zijn je een hypotheek aan te smeren waardoor hun meer provisie ontvangen. Het is dus raadzaam om bij verschillende hypotheek bemiddelaars een offerte aan te vragen om te kijken welke het voordeligst voor je uitpakt.

Hoe lang is een hypotheek offerte geldig?
Een hypotheek offerte is gemiddeld tien dagen geldig. Het risico dat gelopen wordt bij het niet tekenen van de offerte is dat de rente stijgt waardoor de hypotheek duurder wordt. Als je dus na tien dagen de offerte niet tekent is deze niet meer geldig. Als je de hypotheek offerte wel tekent is deze tussen de twee en zes maanden geldig. Deze geldigheid van de getekende offerte kun je verlengen, alleen kan het zijn dat er dan kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer kun je niet meer van de offerte afwijken?
Als je een hypotheek offerte niet ondertekent, dan is deze niet geldig. Als je de offerte wel ondertekent dan moet je er rekening mee houden dat je deze niet zomaar ongedaan kan maken, als je de offerte wel ongedaan wilt maken dan moet je vaak annuleringskosten betalen. Deze kosten moeten vaak alleen betaald worden bij bij een verlengde offerte.

Vraag je de offerte aan bij een bemiddelaar, dan kan deze de annuleringskosten is rekening bij je brengen. Hij probeert de kosten die hij bij de geldverstrekker moet betalen dan te verhalen op jou . Het is dus van belang dat je voor het aanvragen van de offerte hem naar de eventuele kosten vraagt.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map