Sparen voor kinderen

Sparen voor kinderen

Home
Sparen
  Spaarvormen
   AEX sparen
   Bedrijfssparen
   Deposito sparen
   Groensparen
   Internet sparen
   Klimrente sparen
   Levensloopregeling
   Rentecertificaten
   Sparen met of zonder voorwaarden
   Sparen voor kinderen
   Sparen voor vereniging of stichting
   Studentenrekening
   Spaarverzekering
   Telefonisch sparen
   Combi sparen
   Automatisch sparen


Home > Sparen > Spaarvormen > Sparen voor kinderen

Sparen voor je kinderen wilt iedere ouder toch. Je wilt dat ze later een veilige toekomst hebben. Er zijn een paar methodes om te sparen voor je kinderen zodat ze wat geld krijgen of kunnen gaan studeren.

Kinderspaarrekeningen

Dit zijn spaarrekeningen speciaal voor je kinderen of voor de grootouders van je kinderen. Je kan deze spaarrekeningen zien als “gewone” spaarrekeningen met beperkende voorwaarden. De voorwaarden zijn speciaal voor de kinderen, zo word vaak een extraatje ontvangen op bepaalde verjaardagen van kinderen. Er zijn ook kinderspaarrekeningen die gebruikt kunnen worden als betaalrekening in een speciale periode. Er moet wel opgelet worden welke rente de verstrekker aanbiedt, doorgaans is de rente van een kinderspaarrekening laag.

Spaarplannen

Bij een spaarplan wordt een levensverzekering afgesloten. Bij deze levensverzekering wordt bij het einde van de looptijd het afgesproken bedrag uitgekeerd. Meestal betaal je per maand een bedrag aan premie. Adviseurs verkopen deze levensverzekering vaak als een spaarplan/studieverzekering voor je kind. Door hoge kosten en een lange looptijd is deze manier van sparen niet aantrekkelijk. Een deel van de premie wordt ingehouden als kosten onder deze kosten vallen: beheerskosten, winstopslag, administratiekosten en eventuele provisie voor de tussenpersoon. Los daarvan betaal je ook nog de premie voor de overlijdensrisicoverzekering. Indien de verzekering niet gekoppeld is aan je eigen woning is er fiscaal geen voordeel. Zelf sparen of beleggen is dan voordeliger.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map