Deposito sparen

Deposito sparen

Home
Sparen
  Spaarvormen
   AEX sparen
   Bedrijfssparen
   Deposito sparen
   Groensparen
   Internet sparen
   Klimrente sparen
   Levensloopregeling
   Rentecertificaten
   Sparen met of zonder voorwaarden
   Sparen voor kinderen
   Sparen voor vereniging of stichting
   Studentenrekening
   Spaarverzekering
   Telefonisch sparen
   Combi sparen
   Automatisch sparen


Home > Sparen > Spaarvormen > Deposito sparen

Deposito is niks anders dan een bedrag vast zetten voor bepaalde tijd, en dan krijg je een van te voren vastgestelde rente erover. Je kan op verschillende manieren deposito sparen. Elke vorm heeft wel een paar overeenkomsten zoals een vaste rente en een vaste looptijd.

Deposito

Deze vorm van sparen hanteert een vaste rente en een vaste looptijd. Aan het begin van de looptijd wordt de rente vastgesteld. De aanbieders van deposito`s hebben meestal een minimum bedrag wat gestort moet worden. De looptijd kan verschillen van een paar maanden tot wel 10 jaar. Als je bedrag langer vast zet, kan je een hogere rente verwachten. Het is mogelijk om tussendoor geld op te nemen, maar als je dat doet kan kan er een boete berekent worden. Als je er aan denkt om een deposito te nemen dan moet je de rente die je krijgt aangeboden vergelijken met de rente van een spaarrekening. Omdat je je geld voor een lange tijd vast zet, hoor je er een hogere rente voor te krijgen. Als dit niet het geval is dan kan je het geld net zo goed op een spaarrekening zetten.

Vreemde valutadeposito

Een vreemde-valutadeposito is een rekening die hetzelfde is als een normale deposito rekening behalve dat de valuta niet in euro’s zijn. Iets waar je wel op moet letten is dat je valutarisico loopt, dit houd in dat er een mogelijkheid bestaat dat de valuta minder wordt in waarde.

Annu´teitendeposito

Bij de Annuïteitendeposito stort je eenmalig een bedrag. Over de looptijd krijg je maandelijks een vast bedrag wat bestaat uit een deel van je gestorte geld en een deel rente. Na de looptijd is de deposito leeg. Deze vormen van deposito’s worden soms gebruikt bij aanvullende inkomens.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financi├źle links | site map