Sparen met of zonder voorwaarden

Sparen met of zonder voorwaarden

Home
Sparen
  Spaarvormen
   AEX sparen
   Bedrijfssparen
   Deposito sparen
   Groensparen
   Internet sparen
   Klimrente sparen
   Levensloopregeling
   Rentecertificaten
   Sparen met of zonder voorwaarden
   Sparen voor kinderen
   Sparen voor vereniging of stichting
   Studentenrekening
   Spaarverzekering
   Telefonisch sparen
   Combi sparen
   Automatisch sparen


Home > Sparen > Spaarvormen > Sparen met of zonder voorwaarden

Als je besluit een spaarrekening te openen kun je kiezen voor een spaarrekening met- of zonder beperkende voorwaarden. Het grote verschil ligt vaak in de mate waarmee je over je spaargeld kan beschikken, denk dus goed na waarvoor je je spaargeld nodig denkt te hebben.

Spaarrekening zonder voorwaarden

Deze spaarrekening heeft als voordeel dat je altijd over je spaargeld kan beschikken. Als je CV ketel stuk gaat kun je direct het spaargeld beschikken om een nieuwe te kopen. Het nadeel is dat de rente lager is dan bij andere spaarvormen.

Spaarrekening met voorwaarden

Deze spaarvormen hebben een hogere rente, maar je zit vast aan een aantal beperkende voorwaarden. Deze voorwaarden zijn per spaarvorm én per spaarrekening verstrekker verschillend. De meest voorkomende voorwaarden zijn: een minimum inleg, een minimum vereist tegoed om rente te krijgen, een maximaal opneembaar bedrag per maand.

Onder deze spaarvorm vallen ook de zogenaamde plus-, bonus- en extra-spaarrekeningen, waarbij je naast de ‘normale’ rente ook een bonusrente kunt krijgen. Uiteraard moet je hiervoor weer aan bepaalde voorwaarden voldoen.


© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map