Beleggen in het buitenland

Beleggen in het buitenland

Home
Beleggen
  Beurs
   Euronext
   Beurs van Amsterdam
   New York Stock Exchange
   NASDAQ
   Nikkei
   Dow Jones
   Beleggen in het buitenland
   Indices
   Beursgebouw


Home > Beleggen > Beurs > Beleggen in het buitenland

Over het algemeen beleggen Nederlanders particulieren op de beurs van Nederland, 'Euronext'. In België beleggen de particulieren meer internationaal op bijvoorbeeld de beurs van Frankrijk en de Verenigde Staten.

Veel banken raden aan om internationaal te beleggen en deBeleggen in buitenland beleggingen te verspreiden over verschillende regio's. Als je de beleggingen spreid over meerdere regio's kun je als het in de ene regio slecht gaat dit opvangen met eventueel een andere regio, ook heb je dan niet al je geld in die bepaalde regio zitten en dus kapitaal achter de hand.

De beurzen verschillen wel degelijk van elkaar zo heeft de beurs van Amsterdam de afgelopen jaren het slechter gedaan als de beurs van België.

Het beleggen in het buitenland is vrij gemakkelijk, dit komt mede door dat de beurzen Frankrijk, België en Nederland zijn gefuseerd. Nu is het niet moeilijk en meestal net zo duur om aandelen aan te schaffen voor bijvoorbeeld een Frans bedrijf. Ook het verkrijgen van Amerikaanse aandelen wordt steeds makkelijker.

Indien u besluit om aandelen in het buitenland te kopen is het verstandig om uit te zoeken welke kosten de banken en/of tussenpersonen in rekening brengen. Bij kosten kan gedacht worden aan provisies en transactiekosten. Als de bank in Nederland en de bank in bijvoorbeeld de Verenigde Staten allebei kosten doorrekenen wordt dit dubbelop gedaan.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map