WA verzekering

WA verzekering

Home
Verzekeringen
  Autoverzekering
   WA verzekering
   WA plus verzekering
   Volledig casco
   Ongevallen inzittenden
   Rechtsbijstandverzekering
   Algemene zaken
   Caravan en camper

Home > Verzekeringen > Autoverzekering > WA verzekering

Op het moment dat het kenteken van de auto op je naam staat, ben je verplicht om in elk geval een verzekering tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid (WA) af te sluiten. De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) stelt dit. Je bent zelfs strafbaar als je geen WA hebt.

WA verzekeringEen WA verzekering dekt alleen je eventuele aansprakelijkheid tegenover anderen, zoals tegenover een andere weggebruiker, of een passagier in de auto. Een WA verzekering dekt dus niet de schade aan je eigen voertuig, ook als je hieraan geen schuld hebt. Ook zal zij niet de schade op de tegenpartij verhalen. Een WA verzekeraar komt in actie wanneer je aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Deze verzekering is relatief goedkoop, is geschikt voor de wat oudere auto’s en er geldt geen eigen risico. De ruimere dekking van de andere autoverzekeringen brengt hogere kosten met zich mee. (Wordt bij schade of diefstal alleen de dagwaarde van de auto uitgekeerd).

Er is geen verplichting om nog een andere vorm van autoverzekering af te sluiten, maar natuurlijk is dit wel verstandig. Bijvoorbeeld een verzekering die de schade aan inzittenden dekt of de schade aan de eigen auto.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map