Ongevallen inzittenden

Ongevallen inzittenden

Home
Verzekeringen
  Autoverzekering
   WA verzekering
   WA plus verzekering
   Volledig casco
   Ongevallen inzittenden
   Rechtsbijstandverzekering
   Algemene zaken
   Caravan en camper

Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Ongevallen inzittenden

Ongevallen inzittendenOngevallen inzittenden verzekering (OIV)
Deze verzekering keert een vast bedrag uit voor iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. De bedragen zijn van tevoren in de polis vastgesteld en het maakt niet uit of de bestuurder schuldig is aan het ongeval of niet. Er bestaat geen relatie tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade.

De dekking geldt wanneer de inzittenden zich in de auto bevinden -meestal tot een maximaal aantal personen-, maar ook tijdens het in- en uitstappen of tijdens het uitvoeren van een noodreparatie onderweg.

Psychische schade ten gevolge van het ongeval wordt niet vergoed.

Let op wat de verzekeringsmaatschappij onder een ‘ongeval’ verstaat. Dit verschilt namelijk per verzekeraar. De bestuurder is niet altijd meeverzekerd. Dit staat in de polisvoorwaarden.

Extra verzekering

Extra verzekeren is ook mogelijk wanneer een van de inzittenden door het ongeval tijdelijk arbeidsongeschikt raakt. Tevens kun je je extra verzekeren voor de kosten van medische hulp.
Schadeverzekering inzittenden
Schadeverzekering voor inzittenden (SVI)
Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag van inzittenden en bestuurder als gevolg van een ongeval. Mogelijk letselschade kan bestaan uit zaakschade (kleding, brillen etc), medische kosten, inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten en uitvaartkosten. Een ander groot voordeel van deze verzekering is dat, wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij onbekend is gebleven, de verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Ook word door de meeste verzekeraars smartengeld uitbetaald. Bovendien is de bestuurder automatisch meeverzekerd.

Doordat bij de Schadeverzekering voor inzittenden de werkelijke schade wordt vergoed, kan een uitkering bij ernstig letsel veel hoger uitvallen dan bij de ongevalleninzittende verzekering. Wel is deze uitkering aan een maximum gebonden. Hoe hoog dit is, staat in de polis.© magikwatvragen.nl | contact | privacy policy | disclaimer | vaak gezocht | financiĆ«le links | site map